Prijs dak ontmossen

Prijs dak ontmossen

Niets is zo moeilijk dan op voorhand een prijskaartje te plakken aan een ontmossingskuur want elk huis in België bevind zich in andere omstandigheden. Hier doen we alsnog een poging om je een richtprijs te geven.

Prijs dak ontmossen per m²

Een goed uitgangspunt is een prijs tussen €11 - €16 euro per m² te nemen als je je dak wenst te ontmossen en daarna ook laat behandelen met een anti-mosbescherming. Voor het plaatsen van een dakcoating betaal je iets meer.

Richtprijzen

Soort werk Prijs per m² Offerte
Dak ontmossen € 8 - € 11 / m² Offerte op maat
Dak ontmossen & hydrofuge € 11 - € 16 / m² Offerte op maat
Dak coaten € 30 - € 40 / m² Offerte op maat
Leien kleuren ( 1 laag primer - 2 lagen verf) € 27 - € 35 / m² Offerte op maat

Wat kost jouw dak? Klik hier en vergelijk vrijblijvend tot 4 offertes

Hoe wordt de prijs samengesteld?

De eerste vraag die je je dient te stellen is wat er allemaal in de prijs van je dak ontmossen opgenomen is. Wat sowieso een rol speelt bij de prijsopmaak is:

  • Staat van je dakbedekking;
  • De grootte van je dak;
  • Ligging van je woning;
  • Bereikbaarheid van je dak;
  • Afwerking door de ontmossingsfirma;
  • Gebruikte producten;
  • Met of zonder onderhoudscontract

Hieronder sommen we de belangrijkste items op die invloed hebben op de prijs van ontmossen.

Staat van je dak en omvang van je dak

Het spreekt voor zich dat de grootte en staat van je dak prijsbepalend is. Een groot dak in slechte staat zal veel meer werkuren vergen om te ontmossen dan een klein, nieuw dak dat slechts 5 jaar geleden geplaatst is.

Ligging en bereikbaarheid

Op zich is ligging en bereikbaarheid niet zo een belangrijk item al kan een moeilijk bereikbaar dak toch een uur of twee uur extra werk vergen door het zoeken van een alternatieve toegang tot het dak of het tijdelijk verwijderen of afdekken van bloemperken, terrasbeplanting, ...

Ervaring en referenties

Een firma met veel referenties en correct ingeschreven personeel is steeds duurder dan een zelfstandig ondernemer met slechts enkele referenties. Is deze laatste een gevaarlijke optie? Zeker niet. Als hij kan aantonen over het juiste materiaal te beschikken en ervaring heeft ( bijvoorbeeld reeds 5 jaar bij een gekende ontmossingsfirma gewerkt ) kan je zelfs voordeel doen door deze personen een kans te geven.

Een firma met veel referenties zal wel de beste keuze zijn. De kans dat een dergelijke ontmossingsfirma na 10 jaar zomaar verdwijnt is klein.

Producten zoals mosverwijdering & anti-mosbescherming

Aankoop van mosbestrijdingsproducten en anti-mosbeschermingsproducten is een deel van de kostprijs dat een grote rol speelt en waar veel firma's op bezuinigen omdat het niet rechtstreeks zichtbaar is voor de klant. Het correct gebruik van kwalitatieve producten heeft echter grote impact op de kwaliteit van het ontmossen.

De beste manier om na te gaan of er goed omgesprongen wordt met kwalitatieve producten, is het opvragen van enkele referenties die ouder zijn dan 2 jaar.

Materiaal

Wat veel vergeten wordt is dat professionele firma's beschikken over veel materiaal om allerhande daken te ontmossen. Dit materiaal dient onderhouden te worden en ook op tijd vervangen te worden. Dit onderhoud heeft zijn kostenplaatje maar komt onrechtstreeks je dak ten goede.

We durven zelfs te zeggen dat werken met het juiste en goed onderhouden materiaal 50% van de kwaliteit betekent.

Vergelijk de prijzen voor dakontmossing

Vraag steeds een offerte aan bij verschillende ontmossingsbedrijven in je buurt. Vergelijk steeds vooraleer je een bestelbon laat opmaken. Vergelijk steeds appels met appels en peren met peren. Het kan tal van euro’s schelen in de geldbeugel.

Offerte dak ontmossen aanvragen