Ontmossen van daken? Waarom, hoe en wanneer

Uw dak is het meest kostbare bezit van uw huis. Het beschermd tegen regen en wind. Maar wat als mossen beginnen te groeien? Ontdek hier waarom een dak zonder mos beter is dan een dak mét mos. Wanneer en om de hoeveel tijd & hoeveel jaar laat je het best een dak ontmossen? Hoe en wat is de werkwijze om een dak te ( laten ) ontmossen, welke ontmossingsproducten en welke mos bestrijdingsproducten worden het best gebruikt? Na het ontmossen is er nog de mogelijkheid om het extra te beschermen via een dakcoating of door het dak te laten herschilderen.
Ontmossen van daken

Waarom daken ontmossen

Naast het feit dat je dak er mooier en nieuwer uitziet als je het laat ontmossen, zijn er nog tal van redenen waarom je best je dak ontmost of je dak laat ontmossen.

Waarom dak laten ontmossen

Vuil dak

Wanneer daken ontmossen

Of je nu zelf je dak wilt ontmossen of je het mos professioneel laat verwijderen door een ontmossingsbedrijf, belangrijk om weten is wanneer het de beste periode is om deze taak ter harte te nemen alsook wanneer je best niet ontmost.

Wanneer dak laten ontmossen

Mossen en vuil op dak

Om de hoeveel jaar dak laten ontmossen

Er is geen vast tijdstip waarop je je dak dient te ontmossen. Dit hangt volledig af van de ligging van het dakvlak en weersomstandigheden alsook van je gekozen dakbedekking.

Om de hoeveel jaar dak laten ontmossen

Mosvorming en moskorsten op dak

Om de hoeveel tijd dak ontmossen

De invloed van de zee ( brak water ) mag je niet onderschatten. De samenstelling van de lucht aan zee is volledig anders dan in het binnenland. Dit zorgt vooral voor meer algengroei en corrosie op je dak.

Om de hoeveel tijd dak ontmossen

Reinigen van dak en dakgoot

Hoe dak ontmossen

Of je nu zelf je dak zou ontmossen of je laat een gespecialiseerde ontmosser komen, er zijn een paar stappen die je dient te volgen.

Hoe dak ontmossen

Welke ontmossingsproducten gebruiken

Tijdens het ontmossen en het aanbrengen van een anti-mosbescherming worden verschillende producten gebruikt. We lijsten ze even voor jullie op.

Welke ontmossingsproducten gebruiken

Dak coaten

Dak coaten en herschilderen

Eens je dak ontmost is, dient het beschermd te worden tegen nieuwe mosvorming. Dit doen ontmossers met een primer en anti-mosbescherming.

Dak coaten en herschilderen