Dak beschermen: coaten en herschilderen

Eens je dak ontmost is, dient het beschermd te worden tegen nieuwe mosvorming. Dit doen ontmossers met een primer en anti-mosbescherming.

Het dak dient droog te zijn

Als al het mos en de algen van je dak zijn verdwenen dient het dak volledig op te drogen zodat de nieuwe beschermlagen zich goed kunnen vasthechten en inwerken op het dakvlak.

Primer aanbrengen op je dakbedekkingen

Een primer is héél belangrijk. Het zorgt voor een goede hechting van de toekomstige coating maar vooral: het herstelt oneffenheden en dicht poreuze oppervlaktes. Dit is belangrijk om zo lang mogelijk vrij van mos te blijven.

Afwerkende coating

Een afwerkende coating kan een verflaag zijn maar ook een rubberachtige coating die een vocht- en vuilafstotend schild vormt.

Kwaliteit van de producten

Wat je niet kan zien in de prijs van een ontmosser is welke producten ze gebruiken. Daarom is het belangrijk om referenties na te gaan. Bij voorkeur ook referenties van 5 jaar geleden. De meeste ontmossers tonen hun referenties op hun website. Zijn deze niet aanwezig, vraag dan een lijst met referenties tijdens je offerteaanvraag. Vraag of je eventueel naar telefonische referenties, deze zijn betrouwbaarder.

Offerte dak laten coaten