Hoe dak beschermen tegen mos

Eens er mos aanwezig is op je dak kan er beschadiging optreden aan je dakbedekking. Je dient het dan zo snel mogelijk te laten ontmossen. Maar is het zinvol om je dak te behandelen alvorens er mos verschijnt?

Preventief dak behandelen tegen mossen

Een nieuwe dakbedekking krijgt een beschermlaag tijdens de fabricage. Deze beschermt het dak ook grotendeels tegen snelle mosvorming. Een nieuwe, extra beschermlaag aanbrengen op je dak heeft dus zeker zin. Dit is uiteraard geen definitieve oplossing maar het stelt mosvorming en algenvorming uit. Impliciet verleng je zo je levensduur van je dak.

Je dak beschermen met een anti-mos product

Om je dak preventief te beschermen tegen mos en algen gebruik je een anti-mosproduct. Deze producten zijn vlot verkrijgbaar in de doe-het-zelf zaak. Laat je echter een gespecialiseerde ontmossingsfirma komen, dan brengen deze zonder problemen hun eigen ontmossingsproducten mee.

Anti-mos primer

Een anti-mos primer zorgt voor een betere hechting van de later aangebrachte coating. Zal je geen extra dakcoating gebruiken dan zorgt de anti-mos primer ervoor dat je dakbedekking waterafstotend en minder poreus wordt.

Dak zelf ontmossen?

Een nieuwe beschermlaag aanbrengen is detailwerk net als het ontmossen zelf. Op je dak gaan is nodig tenzij je werkt met een hoogtewerker wat geen goedkope oplossing is. Wij raden dus aan om ook dit door vakmannen te laten doen. Gespecialiseerde ontmossingsfirma's hebben de juiste vakmensen, het juiste materiaal en kunnen bovendien de anti-mosproducten goedkoper aankopen.

Bovendien bieden zij voordelige formules aan om het dak op regelmatige tijden te laten nakijken en eventueel te ontmossen. Voorkomen is beter dan genezen.

Offerte dak ontmossen aanvragen