Wanneer je dak laten ontmossen

Of je nu zelf je dak wilt ontmossen of je het mos professioneel laat verwijderen door een ontmossingsbedrijf, belangrijk om weten is wanneer het de beste periode is om deze taak ter harte te nemen alsook wanneer je best niet ontmost.

Niet te warme weersomstandigheden

Chemicaliën om je dak achteraf te impregneren en te beschermen tegen mos, hebben tijd nodig om te drogen en in je dakbedekking te dringen. Bij erg warm weer is er teveel verdamping en kunnen de chemicaliën niet genoeg indringen.

Vorstperiodes

Het spreekt voor zich dat tijdens periodes van vorst je in eerste instantie geen dakwerken uitvoert of laat uitvoeren, tenzij het echt nodig is. Daarenboven hebben chemicaliën geen of een veel lagere werking bij temperaturen onder het vriespunt.

Harde stormen of veel regen

In storm- of regenachtige periodes kan je best wachten met ontmossing. Niet alleen spoelen de chemicaliën - nodig om je dak te beschermen tegen terugkerend mos – te snel weg. De kans is ook veel groter dat de chemicaliën alsook deeltjes overgebleven mos in je regenput terechtkomen. Op zich is dit niet alarmerend maar de kwaliteit van je regenwater zal hierdoor wel achteruit gaan.

TIP: kijk vooraf je bladfilter van je waterafvoer goed na zodat deze los mos en andere restanten van de ontmossing kan tegenhouden.

Offerte dak ontmossen aanvragen